Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 10:44 - УЪРКШОП за 2 теста за ПСИХИЧНИ ЗАЩИТИ - LSI на Р.Плучик и DSQ-40 на М.Бонд на 14.12.2010
Автор: psihotestove Категория: Други   
Прочетен: 4477 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2010 10:54




image


Институт Ре-Генезис  има удоволствието да Ви покани на
14.12.2010 г. (вторник)  от 18 ч.  на своя  осми практически уъркшоп от  втория цикъла на своята „Лаборатория за ТЕСТОВЕ”, представляващ самостоятелен негов модул на тема:
 

2 теста за ПСИХИЧНИ ЗАЩИТИ:

Life Style Index (LSI) на Р.Плучик  и
Defense Style Questionnaire (DSQ) на М.Бонд и екип

 

В него ще Ви предложим два от най-популярните в света тестове за психични защити:


      1) Life Style Index (LSI) на един от най-известните американски изследователи на емоциите и на кръговите (циркумплексни) модели в психологията – Робърт Плучик.

Ние предлагаме авторовата българска адаптация на този въпросник, който е апробиран в Сухопътни войски на Българската армия и е показал добри психометрични качества. Той измерва 8 популярни и познати на всеки психолог психични защити.

image

Специфичното, новото и интересното на въпросника LSI е, че е теоретично базиран, за разлика от повечето други методи за измерване на психичните защити - на разработената от Р.Плучик психоеволюционна теория за емоциите - по моя оценка - най-задълбочената концептуализация на емоциите направена през 20 век.

   
image  image  image

Тестът е подходящ за всички психолози – практически и академични, които в своята работа се нуждаят от добра методика за оценка на психичните защити във всички сфери на социалния живот - личен живот и проблеми, междуличностни отношения и затруднения, различни здравни проблеми и заболявания, професионална дейност и изява и много други.

image


     2) Defense Style Questionnaire (DSQ) на Майкъл Бонд и колеги е най-често използвания тест за психологични защити в света. Той има няколко версии - със 72, 60, 40, 36 айтеми. Най-популярна е версията с 40 айтема, измерваща 20 вида психологични защити, обединени в три големи групи - незрели, невротични и зрели защити. Тя е преведена на много езици, но за съжаление, не ни е известна друга българска адаптация. Именно този вариант на DSQ-40 сме адаптирали и предлагаме в нашия уъркшоп, на заинтересованите колеги.

      Освен че дава детайлен (в 20 скали) и обобщен (в 3 сфери) профил на използваните психични защити от даден индивид или изследвана група, DSQ-40 е особено полезен, ако искате да изследвате ефектът от дадена психологическа интервенция (индивидуална или групова) върху дадени Ваши клиенти или И.Л. - било в бакалавърски, магистърски или докторски работи, било в други практически насочени проучвания с различни целеви групи. Обикновено се получава следният ефект - ако интервенцията е успешна, се намалява използването на незрелите защити, променя се структурата на невротичните и се повишава използването на зрелите психични защити.

image


Уъркшопът ще се проведе на 14.12.2010 г. (вторник)  от 18 ч. в семинарната зала на централния офис на Институт Ре-Генезис – София, ул. „Шишман”, 5, вх.Б, ет.1.
 

Цикълът „ЛАБОРАТОРИЯ за ТЕСТОВЕ”  е поредица от дузина вечерни  практически насочени уъркшопи, на които ще се представят и предоставят психологични методики, които измерват важни и популярни в чужбина, но малко познати или рядко използвани у нас психологични конструкти. Те ще се проведат през следващите два месеца.

image


Някои от планираните за представяне методики, които измерват ключови, базални, универсални психични качества, са:
       - TAS-20 за измерване на алекситимията;
       - BIS-11 на Барът за измерване на импулсивността;
       - МиниМулт - най-кратката версия на MMPI;
       - МЖ-2 за измерване на психологичната андрогинност, мъжественост и женственост;
  
       - тест за агресия и сродни понятия на Бъс-Пери;
       - LSI за лидерски стил;
       - психогеометрични тестове;
       - тест за склонност към автомобилни произшествия и др.

       - тест за общо телесно и психично здраве GHQ-12;
      
- сферичен тест за професионални интереси на Трейси;
     
   и др.

Водещият  Панайот Рандев, който е адаптирал и изследвал тестовете е практически психолог с над 25 годишен стаж. Работил е в И-тута по психология - БАН, бил е преподавател в НБУ и БСУ, бил е главен психолог на Сухопътните войски. Адаптирал е десетки психотестове. Има голям международен опит. Обучил е стотици психолози и други специалисти, в тренингите му са участвали над пет хиляди души. Понастоящем той ръководи агенция за УЧР - Агенция Еталон, Института Ре-Генезис за позитивна и конструктивна психология, както и фондация "Човек плюс".

image

Цената за участие в уъркшопа е:
   - 35 лв. за студенти;
   - 45 лв. за работещи колеги;

     Цената на Ексел файла е 5 лв. Той е за обработка и на двата теста, която е относително сложна за обработка на ръка, поради големия брой скали и индекси.
    Цената на допълнителните материали е 5 лв. Те включват освен няколко десетки статии посветени на тестовете, така и 4 книги за психичните защити на руски, едната от които е за защитите при децата.

Цената за целия пакет е 40 лв. за студенти и 50 лв. за работещи.

    Пакетът включва: бланките за тестовете, техните ключове, норми, ексел файл за обработка и визуализация, наръчник, статии и книги за интерпретация, както и една безплатна последваща консултация по методиките.


Предлагаме следните отстъпки в цените:
   - при предплащане на 4, 8 или 12 има отстъпка в цената им - съответно 5%, 10% и 15%.
   - при записване на група от 3 и повече души от една организация - отстъпка от допълнителни 10%.

Ако заплащате участието си в уъркшопа по банков път – свържете с нас за банковите ни реквизити.

image

ВАЖНО за колегите, които не са от София или имат затруднения за участие в нашите уъркшопи за тестовете, но биха искали да ги получат. За тях има възможност за дистанционно обучение. Обадете ни се за подробности на дадените по-долу координати.


За повече информация се свържете с нас на следните координати:

Институт Ре-Генезис
на моб.тел.:  0889443691,
на стац.тел.: (02)9898945,
или ни пишете на е-мейл: 
re_genesis@abv.bg.
     Можете да посетите и блога ни:
http://regenesis.blog.bg, както и да следите настоящия ни блог, специално посветен на нашата Лаборатория за Тестове:  http://psihotestove.blog.bg



Тук можете да видите и видеоклип от Youtube представящ поредица от защитни механизми извлечени от различни филми:




Тагове:   майкъл бонд,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psihotestove
Категория: Други
Прочетен: 129551
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031