Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2017 12:03 - Как стартира кариерата на един политически български Пинокио?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1619 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От адвокат, подсъдим, по заслуги професор, шеф на 39-тото НъСъ.и накрая служебен министър-председател на РъБъ!

На 6 март 2000 година от Окръжна прокуратура – Пловдив до Окръжна следствена служба – Пловдив е изпратено постановление, подписано от прокурор К. Антонова за „образуване на предварително производство срещу Огнян Стефанов Герджиков, който в периода август 1998 – юни 1999 в Пловдив като длъжностно лице – синдик на ЧЗБ „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, невнасяйки дължимите вноски за фонд „ДОО, ПКБ и данъка по ЗОДФЛ, извършвайки продажба на клона на „АББ“АД Пловдив в несъстоятелност гр. Пещера за сумата 29869206 ст.лева, откривайки депозитни сметки в банката „Токуда кредит експрес“ София на „АББ“ АД в несъстоятелност и придобивайки за „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност два недвижими имота от „Токуда кредит експрес“ София срещу дълга на същата банка в размер на влоговете в лева и щатски долари към „АББ“ АД Пловдив в несъстоятелност и от това са настъпили вреди за ЧББ „АББ“ Пловдив в несъстоятелност в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл.219 ал.4 във вр. с ал.1 НК.“

На 21.10. 1999 година до началника на РЗБОП докладна записка пише Б.Банков, „относно извършена предварителна проверка по преписка №666/99г. на Окръжна прокуратура Пловдив“.

Публикуваме цялата докладна, за да се види установеното, че „Що се отнася до пазарния подход, то явно синдикът Герджиков не се е ръководел от него“.

И още: „В заключение може да се каже, че продажбата на клона на АББ в гр. Пещера, заедно с имуществото е извършена от Синдика Герджиков на нереална, силно занижена цена, определена от купувача Тиков, чрез поръчания от последния некомпетентна, нереална и пристрастна оценка. И именно на тази оценка Герджиков се е позовал в писмото си, с което иска разрешаване на продажбата.“

В докладната пише и че Огнян Герджиков като настоящ синдик е получил допълнителни възнаграждения – 57 991 982 лв, което е сума отделно от определената от съда и изплатени месечни заплати от по 1 млн.лв.

 

image

image 

Пак във връзка с работата на синдика Огнян Герджиков лети и докладна записка – този път до началника на Иномическа полиция, този път свързана с продажба на тютюн.

И сега – внимание! Това е запис на заповед, с която Андрей Георгиев Андреев безусловно обещава да изплати на Огнян Герджиков сумата от 138 600 000 лева.

image

Съгласно договор 37/16.08.1999 за посредничество и консултации по въпроси, свързани със запазването, подържането и продажбата на тютюни, същото лице Андрей Андреев получава 5500 лв., върху които Андреев плаща и данък.

Прочетете сега обяснението на Андрей Андреев по тази „запис на заповед“! И вижте как Огнян Герджиков се съгласява да продаде „на тази смешна цена тютюна“, и да получи 75 000 долара, като „парите, които трябваше да получи Герджиков щяха да минават през мен, за което бях накаран да подпиша запис на заповед на стойност 138 600 000 лв. Впоследствие обаче, при лична договорка между тях /Герджиков и бившия генерален директор на „Булгартабак“, тогава на фирма „Никотияна“/ запис на заповед ми бе върната, а в последствие Герджиков е получил 150 000 долара комисионна. На мен ми бяха дадени 5500 лв. Като посредник от „Агробизнесбанк“, за което имам документи и съм платил данък.

image

image

по Afera.bg

И така той остава в най-новата ни история ...

image 31 ян. 2017 – 1-вото заседание на правителството "Герджиков", сн.: Пламен Стоименов 

"Има ли някакви смущения, някакви притеснения? "

Това пита на 31 януари 2017, министрите си служебният премиер проф. Огнян Герджиков по време на обсъждането на всяка точка от дневния ред на, проведено на първото заседание на правителството.

image В Дубай за новата 2007-а година.


И има защо да остане в историята ...

 

image 7 март 2003 г. С президента на Русия Владимир Путин и шефа на охраната на парламента Иван Георгиев.

 



Тагове:   Огнян Герджиков,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Дотолкова
16.06.2017 13:51
Поне дотолкова съм заподнат с методите за оценяване на материални активи, за да съм сигурен, че ВСЯКА оценка МОЖЕ да бъде атакувана със сериозни аргументи. И си спомням разказ на Радичков, в който пише за убеждението на селяните, че щом дойде ревизор, той всичко до грам и до лев ще преброи и ще покаже виновния. Уви, не е така. Затова може до безкрай да се ПЛЕЩИ за корупция, според изгодата. Щото как се измерва коряпцията, за която ПОСТОЯННО сме на позорния стълб? С анкети на общественото мнение се измерва. И се приема за нормално доказателство, че щом НЯМАМЕ осъдени, значи ИМА корупция. Но в това съждение е скрита ИДИОТСКАТА ТЕЗА, че НЕ СЪДА, а окомера на някойси, примерно французки посланик или еврокомисар, е важен. ББ С ПРАВО се съмнява, дали прословутата румънска прокурорка. не повлияна от ПАРТИЙНИ разпри. Щото там корумпираните се оказаха изключително от една партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6472858
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!