Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 18:44 - Павката от Асеновград е отведен в Полша!
Автор: skribezium Категория: Туризъм   
Прочетен: 3707 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 22.08.2009 12:12


Павката от Асеновград е отведен в Полша!
Най-популярното дете на Асеновград пътува към Полша!

Видео: http://news.plovdiv24.com/106081.html

image

Вижте материала на нашия съблогер TOROS,публикуван тук  http://toross.blog.bg/   и в Plovdiv media.com
Как държавната машина смаза психиката на едно дете





Тагове:   отведен,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. skribezium - източник: asenovgrad-online.com
20.08.2009 18:53
Полицейски кордон отведе Павел с майка му Барбара
Написано от asenovgrad-online
Четвъртък, 20 Август 2009 17:38
Павел Василев беше отведен след повече от час и половина разговор с психолог от баща си Тодор, за да сподели семейството на майка си - полякинята Барбара, с която асеновградчанинът е в тежък развод в стил "Крамър срещу Крамър". Краят на драмата настъпи в 17.25 часа.

Както първи asenovgrad-online съобщи, Тодор Василев грабнал сина си и с личния си автомобил отпрашил към морето, запален от поредната призовка, получена вчера от майка му. Тя гласи, че в двуседмичен срок бащата трябва да предаде и сина си на майката в Полша. Припомняме, че по-голямата сестра на Павел - Николета, беше отведена при употреба на сила и отново чрез намеса на полицията.

Сега Тодор се отбил в автосалон на Асеновградско шосе, в който работи, и там по сигнал е заварден от полицаи. Майката Барбара беше дошла с частен съдебен изпълнител и прокурор. Тодор изпадна в истеричен пристъп и не пускаше сина си Павел. Наложи се намесата на психолог, който говори с малкия и в последна сметка го убеди, че трябва да отиде при майка си. Детето не искаше и да чуе.

Операцията контролираше лично комисар Валери Баненкин, шеф на Служба Полиция в ОДП Пловдив. Полицейски кордон отцепи достъпът на репортери до мястото на предаването на детето. Едва в 17.25 минути колите потеглиха в посока София, като Барбара беше в една от тях, видя репортер на asenovgrad-online.

След развръзката Тодор Василев продължи да се заканва, че ще осъди България в Страсбург за нарушени човешки права. Съдът обаче се е произнесъл в полза на майката.

Както съобщихме вчера, в пловдивския Окръжен съд е заведено бракоразводно дело, което предстои да бъде разгледано след съдебната ваканция. Полското министерство на правосъдието е изпратило настояване България да предаде на майката Барбара Василева и второто й дете, което живее в Асеновград при баща си Тодор Василев. Решението на съда трябва да се изпълни, защото иначе според зам.-министъра на правосъдието Даниела Машева Полша ще осъди България в Страсбург.


цитирай
2. skribezium - източник: tvn24.pl
20.08.2009 20:55
Телевизия TVN24 незабавно информира за Павел като излъчва
Кадри от предишното отнемане на Николета
www.tvn24.pl

Najważniejsze informacje
18:34, 20.08.2009 /PAP
Policja odbiła syna Bułgarowi. Wróci do matki Polki
цитирай
3. skribezium - Дарик радио
21.08.2009 12:10
Случаят с върнатите на майка им в Полша деца от Асеновград е ясен от юридическа гледна точка, съобщи министърът на правосъдието Маргарита Попова.

Децата Николета и Павел бяха върнати поотделно при майка им в Полша след като съдебен изпълнител, след издаден изпълнителен лист и със съдействието на полицията, ги взе от българския им баща и ги върна в родината на майка им. Случаят предизвика протести пред посолството на Полша в София, но решението е на Софийския градски съд, след това е потвърдено и от Апелативния съд. България е действала според Хагската конвенция за гражданските аспекти на международното отвличане на деца, обясни министърът на правосъдието Маргарита Попова.

„Преместването на деца от място, което е обичайно за тяхното пребиваване, е неправомерно. То е противозаконно, когато е направено без изричното съгласие на единия от двамата родители. И по българското право, и в българската конституция е записано, че родителите имат еднакви и равни права при отглеждане, възпитание и упражняване на родителските права по отношение на родените и неродените от брака деца", обясни Попова.

Правосъдният министър допълни, че: „Когато единият от родителите си позволи по конвенцията да премести дете или деца от тяхното обичайно последно местопребиваване без съгласието на другия родител, българската държава се е съгласила с ратифициране на Хагската конвенция да приеме и да реагира светкавично и съобразно със закона, като отсъжда, че това е неправомерно поведение, което засяга интересите на другия родител, с което се ограничават неговите родителски права".


цитирай
4. анонимен - Darjavata ni e skapana
21.08.2009 13:38
Случаят с Николета и Павел - две деца отведени насила от България ме потресе! Не мога да твърдя кой е крив и кой прав, дали майката или бащата, но кадрите който видях по телевизията бяха красноречиви! Кой идиот позволи такова насилие над деца! Ако това беше "Европейска държава" такова нещо нямаше да се случи. Независимо от решението на съда, така ли се отвеждат деца, с насилие и полиццейски кордони. Аз самата съм майка и не мога да разбера що за човек е тази полякина, да дърпа децата си насила, те да пищят от ужас. Не можеше ли да стане по човешки начин. И какви са тези наши политици, изтриват се със закона, който обаче не беше спазен. Няма тякъв закон който да позволява подобно насилие над деца. това е поредното доказателство в каква скапана държава живеем и какви "не мога да ги нареча хора" ни управляват! За бога хора, опомнете се, как можем да причиняваме това на две невинни деца!!!
цитирай
5. skribezium - Вижте още:
21.08.2009 18:25
http://news.plovdiv24.com/106081.html
цитирай
6. skribezium - http://news.plovdiv24.com/ -Не позволяват на Тодор Василев дори да чуе децата си
21.08.2009 18:27
"В България изкарват човека или ненормален, или престъпник, за да прикрият собствената си подкупност", коментира Тодор Василев насилственото отнемане на сина му Павел вчера. Той заяви, че категорично не вярва в съда и според него Полша много добре си е свършила работата - да купи целия състав по делото на Софийския градски съд и висшите етажи на Министерството на правосъдието.

От българския консул в Полша Василев е получил информация, че синът му е още в България, докато по данни на министър Маргарита Попова Павелчо е вече в родната страна на майка си. Бащата е отчаян, защото му е отказан всякакъв контакт с децата и не знае на кого да вярва. Той беше категоричен, че ако се установи, че Павел е в страната, Попова трябва да си подаде оставката за дезинформация на обществеността.

Асеновградчанинът коментира като пълни глупости, че използва децата за да натрие носа на съпругата си и че им е промил мозъците да не искат при майка си. Според него именно Барбара трябва да бъде съдена за отвличане, а показността и паниката е създавана основно от органите на реда. Той сподели как при поставяне на белезниците вчера, полицаят съвсем явно се е опитал да му счупи пръста, а други негови колеги, бутайки се в майка му и баща му, обвинявали тях в агресивно поведение. Тези провокации Тодор остави без коментар, но сами по себе си те са достатъчно красноречиви, смята той.

Бракоразводното му дело буксува, след като и съдът в Асеновград, и този в Пловдив отказват
Тодор Василев е заснел с личния си GSM как няколко човека от органите на реда дърпат детето му, докато други го държат с белезници на голямо разстояние от екшъна
да стартират процедурата. Оправданията първо били, че Тодор не е живял в България, въпреки че постоянното му местожителство винаги е било в родния му град, после пък не можели да призоват Барбара да се яви на заседанията - нищо, че тя няколко пъти е била в България. Василев се чувства напълно отчаян и смазан от така създалото се положение и освен в Божия съд, вече не му остава друго, в чиято безпристрастност да вярва.

Изтерзаният баща предостави на Plovdiv24.bg видеозапис, заснет със собствения му мобилен телефон при задържането на работното му място вчера. Прилагаме го към информацията, за да може всеки, който се чувства по някакъв начин съпричастен към делото, да види в действителност каква е била атмосферата.


цитирай
7. skribezium - Полякинята Барбара отказва мед...
24.10.2009 10:45
Полякинята Барбара отказва медиация по казуса с Николета и Павел, нямала пари да плаща

Развитие по заведеното от него дело срещу държавата в Страсбург очаква асеновградчанинът Тодор Василев. След публични акции и изстъпления личната му драма стана национално известна, но въпреки масовата подкрепа от обществото, двете му деца - Павел и Николета, бяха отведени от майка им в Полша след разпореждане от Софийския градски съд и Министерството на правосъдието. От момента, в който децата заминаха, Василев не е имал никакъв контакт с тях, разказа самият той пред репортер на Plovdiv24.bg. Майка им директно затваряла телефона, щом чуела гласа му или разменяли по няколко думи, но разговор с децата не му е позволен. Той е напълно отчаян от избирателното тълкуване на законите, "благодарение" на което е с вързани ръце и с напълно унищожена вяра в българския съд.

Широко прокламираната медиация, чрез която двамата все още законни съпрузи трябваше да се разберат по възможно най-безболезнен за децата начин, не се е осъществила, тъй като полякинята Барбара е заявила, че е безработна и няма средства да плаща. Оказва се, че сега, когато децата са при нея, няма механизъм, по който да я принудят да води диалог с Тодор.

Бракоразводното му дело също буксува, след като пловдивският съд се е оказал безпомощен да я призове да се яви на заседание. Това не е станало дори при посещенията й в България.

В момента Тодор Василев ходи на работа и чака развитие по казуса в международния съд. Заведеното от него дело няма да е последното - той е решил да се бори до край за децата си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: skribezium
Категория: Туризъм
Прочетен: 2637460
Постинги: 240
Коментари: 2068
Гласове: 23153
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Мисисипи - реката на моето детство
2. Настроение край моята река
3. По следите на Фритилария Понтика
4. По следите на Фритилария Понтика - среща след три години
5. Созопол - спасеният град
6. Край Долнослав в средата на лятото
7. Долнослав в сърцето ми
8. Боговете на Долнослав - част І
9. Асеновград - разходка по пътеките край града
10. Асеновград - сакралният град на България
11. Белинташ - неразгаданото послание
12. Пловдив. Пролет в градините на Шевалас
13. Пловдивски спомен за Папа Йоан Павел ІІ
14. Асеновград - оазис под крепостта
15. Асеновград. Горноводенски манастир "Свети Кирик и Юлита"
16. Филипополско херцогство. Крепостта Скрибенцион и дук Рение дьо Три
17. Долнослав - лунната река
18. Асеновградският Олимп
19. Запознайте се. Аз съм скакалецът Скрибеций ди Джордж
20. Панагюрище - Memory Fuii
21. Нека любовта ми е огнище
22. Есенна пътека
23. Асеновград. Метоха. Последното дихание на една реликва
24. Есенна Чая
25. Римският път от Асенова крепост до река Луковица
26. Когато Пловдив беше Филипопол
27. Живейте в щастливия миг!
28. Един българин по сакралния път Сантяго де Камино
29. Камино дел Рей - най-ужасяващата пътека на света
30. Камино дел Муерте - най-ужасяващия път на земята