Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2007 07:36 - ТАМ И ЦАРЯТ ХОДИ САМ...
Автор: nikimirchev Категория: Други   
Прочетен: 2590 Коментари: 5 Гласове:
0



image

    Сигурно ще си кажете, че темата е маловажна при толкова актуални и драматични събития в държавата ни. Може и така да е. В повечето случаи казваме, че всичко зависи от гледната точка. Но в темата, която се опитвам да разработя, гледната точка може да бъде само една!!!
    Става дума за състоянието на тоалетните /клозети, нуж(д)ници, WC, OO/ в скъпата ни Родина.

   Да оставим настрана външните тоалетни в хилядите домове по селата, голяма част от които сега предлагаме за покупка от чужденците. Да погледнем във влаковете. Т. нар. тоалетни са в състояние, което може да отврати всеки от пътуване по БДЖ. А иначе цените на пътуванията си растат, защото железниците ни постоянно са на загуба... В модерните автобуси за по-големи преходи има тоалетни, но обикновено при запитване стюардът или шофьорът казват, че те не са направени за ползване от пътниците. И затова изчаквате търпеливо междинната почивка между Варна и София / Велико Търново/, за да слезете и на опашка да изчакате реда си, за да влезете и поемете смрадта на две клетки, наречени тоалетни.

    Сигурно сте влизали в българските институции, на чиито служители всички ние чрез данъчната система осигуряваме средства за заплати и т.н. Там има тоалетни, но са заключени. Изключение не правят никъде. Дори собствените им служители могат да преживеят неприятни мигове, ако в определения момент не са на своя етаж. Не съм си правил труд да изчислявам колко пари са отишли за това всеки служител да има ключ за служебната тоалетна. И така, висейки на опашка пред нечий кабинет или гише, ние сме принудени да се съобразяваме с особеностите на собствената си отделителна система. Обществените тоалетни?! Има ли ги? Където ги има, са една-две в стохиляден град. Мръсни като в железниците и в повечето случаи затворени поради "ремонт". Там, където все пак ги има, гостите на града не могат да ги открият. Няма указателни табели. Може би това е и тактика, за да влязат българи и чужденци в стотиците заведения. И там е една малка трагедия, но поне ги има / въпреки че са платени/. След това се чудим защо продължава традицията петгодишното детенце с майка си да си свърши нуждата в алеята на градския парк, а възрастният мъж да припикава сградата на данъчното. И така се движим към Европа. Може би си мислим, че се движим.  




Гласувай:
0



1. monologa - разбиране
13.08.2007 17:03
напълно разбирам болката ти, понеже самата аз съм писала по темата прди време... Можеш да видиш на monologa.blog.bg - за обществените тоалетни.
цитирай
2. анонимен - damska WC v Danachno X
22.08.2007 15:23
Когато откриха новата сграда на Данъчна Администрация ,обзаведена в много лукс и донякъде излишно разточителство-окачени тавани,алуминиева дограма и скъпи брави бяхме сложили бонбониери пред гражданите!Цял месец пълнехме купичките с бонбони,"за да е сладък животът им като дойдат при нас,както се изказа една бивша директорка на Обслужването!
Тоалетните не се заключваха.Бяха отворили гостоприемно врати!Но се оказа,че започнаха да изчезват осветителните тела-тип"луна"/как са ги изтръгнали?!/,сифон на мивка,батериите.....Нали знаете кой народ си прибира сапунчето,шампоанчето,тоалетната хартия,презерватива,конците и клечките за уши от хотела?Може и да не ги ползва,но нали е платил за тях....За жалост сме си крадливо племе
цитирай
3. sladurana86 - А тоалетните на СУ биват за прост...
24.08.2007 14:43
А тоалетните на СУ биват за простосмъртни (студенти) и богоизбрани (преподаватели, администрация) - които биват заключени. Понеже във вторите не съм влизала, ще споделя впечатленията си от първите. Над мивките виси скрамно надписче "Моля не чупете сапунерките! Те са ваши", то хубаво, че са наши, ама поне да имаше сапун в тях!!! А хартия в тоалетната - това вече е твърде смела мечта..., другото просто няма смисъл да го коментирам...Мръсотия и безпорядък отсякъде...
цитирай
4. анонимен - heheh
21.10.2007 13:49
По този повод така накарах началник гара варна да отиде да си гледа тоалетните :)) Представих се за журналиска дето се интересува за красивата гара и точно като взе да се хвали , и аз да му хваля кабинета му изкрещях " Я СЕГА ОТИДИ ДА СИ ВИДИШ КЕНЕФА" и следващия път ще пратя камери.... онзи смръзна като листи наистина замина да го гледа. А НОЙ варна ги декламирах на ХЕЙ то , и да обаждаите сеза всяка обществена институция която на тоалетнал Неможели да я затворят ... било институция и нямали пари , ми частника питат ли го как вади пари и за служителките от хей то и за тоалетнал
цитирай
5. анонимен - kaka
06.01.2008 00:53
mnogo sme nazad,dori i s toaletnite!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikimirchev
Категория: Регионални
Прочетен: 27902
Постинги: 3
Коментари: 45
Гласове: 188
Архив
Блогрол