Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 19:19 - "Циркони" ще ударят центровете на разузнаване в Украйна
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 499 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Циркони" ще ударят центровете на разузнаване  в Украйна

 

Украйна - куфар без дръжка

 

Американските елити не очакваха, че техните подставени лица в Киев ще бъдат замесени в терористична атака. Сега Вашингтон трябва да „прикрие следите“ и да се бори с „британците“ в Украйна

За Съединените щати Украйна се превърна в „куфар без дръжка“, който е труден за носене и е жалко да се изхвърли. Затова доскоро държавни служители във Вашингтон говореха за възможността за започване на мирни преговори с Русия. Президентският съветник по националната сигурност Джейк Съливан говори с този намек. Той заяви, че за Украйна самият факт на запазване на държавността би бил победа във въоръжения конфликт.

Терористичната атака в CrocusCity Hall обаче беше изненада за американския елит. В края на краищата сега не може да се говори за никакви преговори между Запада и Русия. „Украинската следа“ в случилото се оказа много ясна, като се има предвид, че задържаните терористи се опитаха да се укрият от руските силовици на територията на Украйна и бяха заловени в граничната Брянска област.

Тук е важно да се отбележи, че така нареченият „Колективен Запад“ далеч не е монолитен, както смятат много хора. Не са монолитни и американските елити, които сега са посветили по-голямата част от вниманието си на въпросите за провеждането на президентските избори. На Запад има друг играч, който е исторически враг на Русия и направи много, за да гарантира, че украинският конфликт следва сценария на максимална ескалация. 

Това е Великобритания. 

В продължението на "Голямата игра" Великобритания има огромно влияние в Киев и действа като неофициален „покровител“ на киевския режим. Именно британският премиер Борис Джонсън поиска Украйна да прекъсне преговорите в Истанбул в началото на специалната операция и да премине към тотална въоръжена конфронтация, която доведе до смъртта на стотици хиляди украинци.

Трябва да се отбележи, че Лондон не се стреми да засили присъствието си в Украйна. Той обаче няма да пропусне възможността да отслаби Русия. Освен това сред управляващите елити на Киев все още има голям брой протежета на британците. Като се има предвид, че Джонсън навремето коренно промени историята на Украйна, британските агенти седят „на самия връх“ на сегашния режим в Киев. И няма причина да се съмняваме, че британците не са знаели за подготвяната терористична атака в района на Москва. Напълно възможно е Ми-6 активно да е помогнал на украинския си сервоусилвател да го подготви. И именно Лондон можеше да даде разрешение на Киев да извърши такова чудовищно престъпление, заобикаляйки Вашингтон. 

"Цирконите" няма да летят до британците 

Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за Dialogue Works заяви, че украинците в много отношения не се подчиняват на Вашингтон и действат по свое усмотрение. А атаката срещу Крокус дойде като пълна изненада за американските елити, които дори се опитаха да предупредят Русия, като публично предупредиха своите граждани. Но е очевидно, че в Съединените щати има много „ястреби“, поради което по-подробна информация не е предадена на руските разузнавателни служби.

Лари Джонсън каза, че „Съединените щати са изключително разочаровани от неразрешените, впечатляващи действия“ на Украйна срещу Русия. Това, за което говори бившият анализатор на ЦРУ, е съвсем ясно.

Бивш служител на въоръжените сили на Украйна съжалява, че сегашните украински елити не са преки протежета на Вашингтон. Следователно влиянието на САЩ върху тях не е толкова голямо, колкото се счита:

"Те все още остават украински граждани. А ЦРУ, колкото и мащабно да е присъствието му в Украйна, са чужденци. В този случай Киев даде да се разбере, че ще прави това, което смята за необходимо. И, те казват - Ако не ви харесва, това е ваш проблем.

Джонсън каза още, че терористичната атака в Крокус ще бъде възприета от руснаците като престъпление от страна на САЩ, които имат статут на най-големия и силен съюзник на Украйна. Следователно можем спокойно да очакваме, че скоро руските ракети ще бъдат насочени към обектите на ЦРУ и САЩ в Украйна.

Дори украинският журналист Анатолий Шарий, който разполага с информация за случващото се в елитните кръгове на Киев, обвинява за терористичната атака „колективния Запад“, а не САЩ или Великобритания:

"Западът галеше тази измет по главата, когато режимът хвърли в затвора невинни хора, леко запуши ушите си, когато Киев забрани опозицията, разгроми Църквата, когато убиваше без съд, когато поръча убийства в чужбина. Западът се престори, че не забелязва, затвори очите си. В резултат издигна един нахален терорист.Това беше толкова естествено и очаквано,че сега остава само да наблюдаваме мърморенето в стил - „Ние не искахме това“.

Разпри  в Белия дом 

Така или иначе, в момента американските елити са заети с предстоящите президентски избори в Съединените щати, където отново се бори за власт Доналд Тръмп, който с подкрепата на предприемача Илон Мъск е изключително агресивен към системата на управление на САЩ. И този проблем сега тревожи Белия дом повече от това, което се случва в Украйна.

Терористичната атака в Крокус явно се оказа ненужна за американците, които трябваше спешно да създадат версия с ислямистки групировки, за да извадят Украйна от тази история. Ако Русия открие железни доказателства за участието на Киев в случилото се, тогава управляващата Демократическа партия ще се изправи пред редица въпроси от международната общност и ще понесе големи политически щети, когато изобщо няма нужда от това.

Демократическата партия има своите „ястреби“, които все още живеят в реалностите на Студената война и може би искрено искат да отслабят Русия с помощта на украинците. В тази връзка терористичната атака в Крокус е добър инструмент за дестабилизиране на руското общество.

Но в САЩ има и Републиканска партия, която се застъпва за максимален провал на демократите на външнополитическата сцена. А за „републиканците“ е изгодно именно Киев да се е намесил в аферата с „Кржкес“ и Украйна да претърпи големи поражения на фронта през следващите месеци.

Освен това републиканците не виждат смисъл в конфронтацията между САЩ и Русия, която е доста комплиментарна за западния свят. Военният анализатор Сергей Простаков в интервю за телевизионния канал Царград изрази мнение, че американците ще се опитат да откажат Русия от сътрудничество с Китай:

„Следователно ситуацията, когато една част от специалните служби поръчва терористична атака в Русия, а другата, като част от наблюдението на терористична дейност, получава информация за нейната подготовка и предупреждава Москва, изобщо не е фантазия. И твърденията на Вашингтон за слабият контрол върху украинците може по-скоро да показва желание да се отклони подозрението както от истинските поръчители, наели киевските организатори, така и от тези, които наистина може да не са замесени в терористичната атака. 

Първите удари вече са нанесени 

Ударът на руската армия по сградата на Държавното разузнавателно управление на Украйна в Киев потвърждава, че Русия възнамерява да отговаря на Киев и неговите куратори за извършените престъпления. Първата цел, чието поражение се очакваше в руското общество от първите след Крокус вече беше унищожена.

Сега руските въздушно-космически сили могат да атакуват с Циркон и всяка друга правителствена сграда в центъра на украинската столица по всяко време. И може би целта на руските войски ще бъде самият президент на Украйна Владимир Зеленски. Особено след 20 май тази година, когато мандатът му като държавен глава изтича и ще загуби всякакъв намек за легитимност.

 




Гласувай:
3



1. truthful - В Киев каза един руснак преди 2 го...
28.03 22:47
В Киев каза един руснак преди 2 години, че имало 8 моста. Осем "Кинжала" продължи той и играта щеше да е приключила.
Доста съмнителен беше и отговорът на Путин при Т. Карлсън, когато потвърди за Борис Джонсън, че накарал зелето да откаже преговори. Тогава, ..., тогава Русия има струпана 60 000 души войска на 150 км от Киев и Путин я маха, и започва войната през Донбас, Луганск и др. територии??..???? където има правени укрепления повече от 8 години???... И Путин не е знаел??
Вместо бой безспир и капут гемахт със здраво омилане на Киев за нула време? Нещо не е така. Други игри има тука, съвсем други.
На мястото на Путин не бих позволил да се внася оръжие през двата прохода от Полша - щяха отдавна да са сринати. Не бих позволил да ми потапят кораби в Черно море, Одеса щеше да е отдавна помляна като пристанище, а да позволя да се обстрелват Белгород и др. и да стоя спокоен - това пък никога. Щеше да има сриване до основи наред. Изобщо съвсем друго би било. Предполагам и други биха направили близки неща. Това което прави Путин е доста съмнително..
цитирай
2. blog13 - 1. truthful
29.03 10:19
Друга игра има и аз това го разбрах, един два месеца, след началото на СВО. Съответно се отдръпнах от всякакви опити да правя прогнози и само наблюдавам.

За сриване до основи наред, не съм сигурен че е било нужно. Но, както казваш - можеше да бъдат блокирани доставките на оръжие. Можеше да бъдат спрени енергиините доставки, да бъде спрян тока, постепенно и нарастващо. Можеше да бъдат ударени центровете за взимане на решения. Т.е. както Зеленски, така и политическите туристи, начело с Урсула. Отишъл в Украйна, да дири мака си - чао.

Бомбардировката на руските територии също е, както казваш абсурдна. Терористичният акт в подмосковието - нещо не е нормално и тука. Ама има и една подробност - тия хора, ходят по концерти по време на война. Може би тука е и заровено кучето, поради което русия още запряга.

По принцип от край време, и във войната срещу Наполеон, и преди Руско-турската освободителна война, руската държава чака, народът да започне да желае войната. А за да се случи това, е нужно, на врага да му се даде възможност, да си поразиграе коня. Което именно Русия го може най-добре, поради стратегическата дълбочина, която има, огромните базови ресурси. Западът е далече от собствения център, а Русия е близо. И това разиграване го изтощава него, не Русия.

Прочее, тука имам и друго предположение, и то е ключово. И се потвърждава напълно, независимо от некои мои грешни прогнози (примерно не вярвах, че Русия ще нахлуе в Украйна). Това е етап от дълго развиваща се блокада над Западна Европа. (всъщност и САЩ е наред, но обсадата е над Европа)И поради това, трябва Европа да бъде вкарана да участва. За да бъде изтощена. Същевременно е нужно руският народ, да се озлоби срещу ЕС. И тогава, ще държи здраво предстоящата блокада, за да не може да минават ресурси към ЕС, които да продължат да помпят стандарта на живота там.

Войната със сигурност е срещу потребителските народи на ЕС и САЩ. На това стъпваме стабилно и оттам почваме да разсъждаваме. А ако става въпрос за цели народи, значи целта изобщо не е да бъде спирана войната. Тя тепърва предстои.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3303726
Постинги: 970
Коментари: 3408
Гласове: 4707
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930