Постинг
18.10.2018 14:22 -
Сироп против упорита кашлица при деца
Автор: thestone
Категория: Рецепти
Прочетен: 3604 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.10.2018 14:21
Прочетен: 3604 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 22.10.2018 14:21
Сезонът на вирусите и хремите е вече тук. На пазара има различни видове сиропи и средства против кашлиц, но аз ви предлагам една изпитана домашна рецепта:
Необходими продукти:
картоф - 1 брой
стар лук - 1 глава
ябълка - 1 брой
джинджифил - парче около 10 см
мащерка - две щипки
шипка - 10-15 плодчета
мед - три супени лъжици
зехтин екстра върджън - 2 с.л., може да се замести и с чисто масло
Обелваме и нарязваме на парчета картофа и лука, нарязваме и ябълката и джинджифила (без да го белим). Поставяме в тенджера с 2 литра вода продуктите - картоф, ябълка, джинджифил, мащерка, шипки и варим, докато водата не намалее поне наполовина. Аз лично след като омекнат малко продуктите започват да ги мачкам, както си врат, за да се пусне повече сок. След като намалее водата сваляме от котлона и оставяме да изстине.
През това време в съда, където ще държим сиропа смесваме мед и зехтин и когато изтинат останалите продукти, прецеждаме, така че да е само сок. Разбъркваме добре преди всяко даване и съхраняваме в хладилник. Дават се по 3 супени лъжици два или три пъти на ден. При нас още след първия ден се усеща ефекта. Имайте предвид, че трябва да се издухва нослето, за да не се трупат сополи, винаги издухвайте първо едната ноздра, след това другата, никога не наведнъж, за да не се събира секрет и отива към ушите.
Бъдете здрави!
Необходими продукти:
картоф - 1 брой
стар лук - 1 глава
ябълка - 1 брой
джинджифил - парче около 10 см
мащерка - две щипки
шипка - 10-15 плодчета
мед - три супени лъжици
зехтин екстра върджън - 2 с.л., може да се замести и с чисто масло
Обелваме и нарязваме на парчета картофа и лука, нарязваме и ябълката и джинджифила (без да го белим). Поставяме в тенджера с 2 литра вода продуктите - картоф, ябълка, джинджифил, мащерка, шипки и варим, докато водата не намалее поне наполовина. Аз лично след като омекнат малко продуктите започват да ги мачкам, както си врат, за да се пусне повече сок. След като намалее водата сваляме от котлона и оставяме да изстине.
През това време в съда, където ще държим сиропа смесваме мед и зехтин и когато изтинат останалите продукти, прецеждаме, така че да е само сок. Разбъркваме добре преди всяко даване и съхраняваме в хладилник. Дават се по 3 супени лъжици два или три пъти на ден. При нас още след първия ден се усеща ефекта. Имайте предвид, че трябва да се издухва нослето, за да не се трупат сополи, винаги издухвайте първо едната ноздра, след това другата, никога не наведнъж, за да не се събира секрет и отива към ушите.
Бъдете здрави!
Няма коментари